Robin Haase beseft dat hij woensdag voor een zware opgave staat in de tweede ronde van Wimbledon. De Hagenaar staat tegenover de zeer sterk serverende Milos Raonic, de nummer zeventien van de wereld.

"Tegen spelers als Milos Raonic, Ivo Karlovic en John Isner weet je dat je misschien maar één of twee kansen krijgt in de hele wedstrijd. En misschien is dat niet eens een breakkans, maar alleen 0-30", aldus Haase.

"Je krijgt gewoon heel weinig kansen en moet je focussen op je eigen servicegames. Daarin moet je optimaal geconcentreerd zijn, want je weet dat je binnen een minuut wéér aan het serveren kan zijn. Je hoopt een soort van spanning te krijgen, dat hij een keer een dubbele fout slaat bijvoorbeeld."

Haase overleefde maandag overtuigend de openingsronde op Wimbledon. Hij begon het derde Grand Slam-toernooi van het jaar zonder setverlies (6-1, 6-3 en 6-1) tegen de Slowaak Jozef Kovalík.

Met de overwinning evenaarde de Nederlander zijn prestatie van vorig jaar op Wimbledon, toen hij eveneens tot de tweede ronde reikte. Zijn beste resultaat boekte hij in 2011, toen hij de derde ronde haalde.

Robin Haase tijdens zijn eersterondepartij op Wimbledon. (Foto: ANP)

'Moet misschien nog wel beter dan maandag'

De 32-jarige Haase trof de vier jaar jongere Raonic één keer eerder, zes jaar geleden op het indoortoernooi van Parijs-Bercy. Raonic won die partij toen met 6-3 en 6-4.

"Ik zal heel goed moeten spelen en uiteindelijk net zo'n performance moeten neerzetten als maandag, toen het op alle gebieden heel erg goed was", aldus Haase. "En misschien nog wel beter, om een kans te maken."

Haase zei op zijn vrije dinsdag niet anders te gaan trainen om een antwoord te vinden op het servicegeweld van Raonic. Haase: "Want zoals hij speelt, speelt toch niemand."

Alweer acht jaar geleden won Haase voor het laatst twee wedstrijden op een Grand Slam-toernooi. Hij was in 2011 op Wimbledon de meerdere van de Spanjaarden Pere Riba en Fernando Verdasco en gaf uiteindelijk op tegen Mardy Fish.