Robin Haase heeft zich maandag op overtuigende wijze voor de tweede ronde van Wimbledon geplaatst. De Hagenaar rekende op de openingsdag van het Grand Slam-toernooi in Londen eenvoudig af met Jozef Kovalík.

Haase had geen enkele moeite met de Slowaak, die 89 plekken lager op de wereldranglijst staat (76 om 165). Hij incasseerde geen enkele break en trok na slechts een uur en twintig minuten aan het langste eind: 6-1, 6-3 en 6-1.

Door zijn simpele zege evenaarde Haase zijn resultaat van vorig jaar op Wimbledon. De kopman van het Nederlandse tennis werd in 2018 uitgeschakeld in de tweede ronde. Hij boekte in 2011 zijn beste resultaat in Londen door de derde ronde te bereiken.

Haase speelde in de aanloop naar Wimbledon twee grastoernooien. Begin juni reikte hij tot de achtste finales in Rosmalen en een week later strandde hij in de eerste ronde van het toernooi in Halle.

In de tweede ronde van Wimbledon neemt Haase het woensdag op tegen de Canadees Milos Raonic (ATP-17), die in drie sets afrekende met Prajnesh Gunneswaran (ATP-93) uit India.

Robin Haase sloeg slechts vijf onnodige fouten. (Foto: ANP)

Haase vrijwel foutloos in eersterondepartij

De 32-jarige Haase liet zich van zijn beste kant zien tegen de zes jaar jongere Kovalík. De Nederlander plaatste direct een lovebreak en won op 1-3 en 1-5 nogmaals de servicegame van de Slowaak, waardoor hij de eerste set na 24 minuten binnen had.

In het tweede bedrijf ging het wat langer gelijk op. Kovalík behield lange tijd zijn eigen servicegame, maar stond tegenover een vrijwel foutloze Haase. De Hagenaar, die in de hele wedstrijd slechts vijf onnodige fouten sloeg, sloeg op 2-3 alsnog toe en had aan die ene break genoeg om de set te winnen.

Daarna ging het snel op baan 14. Het verzet van Kovalík leek gebroken, want hij incasseerde in de tweede set direct een lovebreak en verloor ook op 1-3 zijn servicegame.

Haase gaf vervolgens zijn eerste twee breakpoints van de wedstrijd weg, maar bleef een verloren servicegame bespaard en besliste de wedstrijd met een zevende break in zijn voordeel.