Andy Murray heeft zijn rentree opgeluisterd met de toernooizege in het dubbelspel bij het ATP-toernooi van Queen's. De Schot versloeg met zijn Spaanse partner Feliciano López het Amerikaans-Britse duo Rajeev Ram/Joe Salisbury in de finale.

De 32-jarige Murray en López rekenden in een supertiebreak af met Ram en Salisbury: 7-6 (6), 5-7 en 10-5. De partij op het Londense gras nam bijna twee uur in beslag.

De dubbelfinale leverde een spannende strijd op. In de eerste set werkten Murray en López een setpunt weg en in de supertiebreak konden Ram en Salisbury tot 4-4 gelijke tred houden. Daarna pakten de Amerikaan en de Brit nog slechts één punt.

De 32-jarige Murray speelde op Queen's zijn eerste toernooi sinds de Australian Open begin dit jaar. Hij onderging na het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar een zware heupoperatie en vreesde niet meer in actie te kunnen komen, maar is nu dus weer terug.

Hoewel de kans groot is dat de drievoudig Grand Slam-winnaar op termijn ook zijn rentree gaat maken in het enkelspel, is daar voorlopig geen sprake van. Murray doet op Wimbledon alleen mee in het dubbelspel en zal dan een duo vormen met de Fransman Pierre-Hugues Herbert.

Feliciano López met de trofee voor zijn titel in het enkelspel. (Foto: Pro Shots)

López grijpt ook titel in enkelspel

Het is de eerste keer dat Murray het dubbeltoernooi wint op Queen's. In het enkelspel veroverde hij al vijf keer (2009, 2011, 2013, 2015 en 2016) de titel op het grastoernooi.

Die titel ging dit jaar naar López, die een drukke dag kende. De 37-jarige tennisser speelde voorafgaand aan de dubbelfinale de eindstrijd in het enkelspel, waarin hij de drie jaar jongere Fransman Gilles Simon versloeg: 6-2, 6-7 (4) en 7-6 (2).

López, met een wildcard toegelaten, was in 2017 ook al een keer de beste bij het toernooi van Queen's. Van zijn zeven toernooizeges boekte de huidige nummer 113 van de wereld er vier op gras.