Kiki Bertens wil de pijnlijke nederlaag van zondag in de finale van het grastoernooi van Rosmalen tegen de Amerikaanse Alison Riske niet wijten aan de liesblessure die ze halverwege de partij opliep.

"Ik denk niet dat je het kunt wijten aan het fysieke als je nog zo veel kansen krijgt. Zij speelde beter op de belangrijke momenten en dan zie je dat grastennis haar beter ligt", aldus Bertens, die in de tweede set liefst vijf matchpoints onbenut liet.

"Achteraf had ik er op de matchpoints iets meer voor moeten gaan. Maar dat heb ik de hele week niet gedaan. En voor hetzelfde geld mist zij een volley. Het blijft op gras gewoon elk punt zoekende voor mij."

Bertens leek aanvankelijk hard op weg naar een ruime zege. Ze won kinderlijk eenvoudig de eerste zeven games, maar gleed daarna weg en moest zich minutenlang laten behandelen aan de gekwetste lies.

"Zeker op grasbanen weet je dat je kunt uitglijden. Ik voelde het wel de hele wedstrijd, maar het hoort bij sport dat je met pijntjes moet doorspelen. Dat mag je niet de schuld geven. Aan opgeven heb ik niet gedacht, want het is een finale en ook nog eens in eigen land. En ik stond er goed voor, dus opgeven was totaal geen optie."

'Ik voelde in mijn lies echt iets knappen'

Voor Bertens had het in meerdere opzichten een bijzondere dag kunnen worden. Ze had niet alleen een titel in eigen land kunnen winnen, maar ook haar tiende in totaal en op alle ondergronden.

"Vooral een titel in eigen land is iets heel erg bijzonders. Als je daar één punt vandaan bent, dan is het logisch dat dat pijn doet. Ik heb ook echt gehuild en gescholden. Het is een heel dubbel gevoel, want vooraf had ik getekend voor een finaleplaats."

De ernst van de blessure van Bertens moet de komende dagen blijken. Ze heeft nog twee weken de tijd om zich voor te bereiden op Wimbledon, het derde Grand Slam-toernooi van het jaar dat op 1 juli van start gaat.

"Ik voelde in mijn lies echt iets knappen. Het is altijd een zwakkere plek geweest en nu schoot er echt iets in. Ik had er last van met afzetten. De komende dagen ga ik herstellen en kijken of ik in aanloop naar Wimbledon in Eastbourne kan spelen."