De mannenfinale op het grastoernooi van Rosmalen gaat zondag tussen Jordan Thompson en Adrian Mannarino. De Australiër en de Fransman maakten geen fout in het restant van hun halve finale op de Libéma Open.

Thompson rekende af met de Fransman Richard Gasquet, die vorig jaar het toernooi nog won: 7-5 en 6-3. De nummer 62 van de wereld leidde zaterdag al met 7-5 en 5-3, maar door de regen moest de partij zondag worden afgemaakt.

De strijd tussen Mannarino en de als tweede geplaatste Kroaat Borna Coric was nog een stuk spannender, want die halve finale werd zaterdag uitgerekend in de beslissende tiebreak onderbroken. Mannarino trok uiteindelijk met 4-6, 6-3 en 7-6 (4) aan het langste eind.

Zowel de dertigjarige Mannarino (ATP-44) als de vijf jaar jongere Thompson jaagt op zijn eerste ATP-titel. De nummer één van de plaatsingslijst Stéfanos Tsitsipás werd al in de eerste ronde uitgeschakeld.

De finale bij de mannen wordt later op zondag gespeeld. Op dit moment strijdt Kiki Bertens tegen de Amerikaanse Alison Riske om de titel bij de vrouwen.