De halve finales van de Libéma Open bij de mannen zijn zaterdagavond afgebroken. Beide partijen op het grastoernooi van Rosmalen kunnen niet meer uitgespeeld worden en zijn verplaatst naar zondag.

De regen was weliswaar van korte duur, maar het gras was te vochtig om verder te spelen. Omdat dat tot gevaarlijke situaties kan leiden, besloot de organisatie de wedstrijden te verplaatsen naar zondag.

De halve eindstrijd tussen de als tweede geplaatste Borna Coric en Adrian Mannarino was bijna beslist. Zij waren bezig aan de tiebreak in de beslissende set.

Coric trok de eerste set met 6-4 naar zich toe, waarna Mannarino het evenwicht herstelde. De Kroaat overleefde in de beslissende set twee matchpoints en sleepte er vervolgens een tiebreak uit. Daarin leidt de Fransman met 3-2.

In de andere partij was titelverdediger Richard Gasquet dicht bij uitschakeling tegen de Australiër Jordan Thompson. De Fransman kijkt tegen een 5-7, 3-5-achterstand aan. Thompson mocht serveren voor een finaleplek, maar de partij werd bij 30-40 stilgelegd.

Koolhof verliest finale dubbelspel

In het dubbelspel slaagde Wesley Koolhof er niet in om met zijn Nieuw-Zeelandse partner Marcus Daniell het dubbeltoernooi op zijn naam te schrijven. In de finale verloren ze na een supertiebreak van de Brit Dominic Inglot en de Amerikaan Austin Krajicek: 4-6, 6-4 en 4-10.

Koolhof en Daniell speelden hun derde finale van het jaar. Alleen in Brisbane grepen ze de titel. Vrijdag rekende het Nederlands/Nieuw-Zeelandse duo in de halve eindstrijd nog af met Robin Haase en Jean-Julien Rojer: 6-3, 4-6 en 10-5.

Inglot won het dubbeltoernooi in Rosmalen voor de tweede keer op rij. Vorig jaar triomfeerde hij aan de zijde van de Kroaat Franko Skugor.