Kiki Bertens heeft vrijdag voor de tweede keer in haar loopbaan de halve finales bereikt van het WTA-toernooi in Rosmalen.

De nummer één van de plaatsingslijst rekende op het Brabantse gras af met de Russische Natalia Vikhlyantseva, de nummer 119 van de wereld: 6-3 en 6-3.

De 27-jarige Westlandse bereikte in 2015 ook al de halve eindstrijd. Dat was toen haar eindstation. Vorig jaar werd ze al in de tweede ronde uitgeschakeld, waardoor ze aardig wat punten pakt voor de WTA-ranglijst.

Het was voor Bertens haar tweede partij van de dag op de Libéma Open. Ze moest aan het begin van de middag het restant van haar wedstrijd tegen Arantxa Rus afwerken. Dat duurde slechts vijf minuten: 7-5 en 6-3.

Vroege break helpt Bertens op gang

De nummer vier van de wereld begon goed aan haar tweede wedstrijd van de dag. Ze brak al snel de service van de 22-jarige Russin en hield die voorsprong daarna ook vast. Een nieuwe break op 5-3 leverde haar de set op.

In het tweede bedrijf ging het langer op service, al kreeg Bertens wel de nodige kansen. Pas op 4-3 sloeg ze toe, waarna ze de partij met enige moeite op eigen service afmaakte.

Om de finale te bereiken moet Bertens afrekenen met Elena Rybakina uit Kazachstan. De pas negentienjarige nummer 134 van de wereld was in twee sets te sterk voor de Belgisch Kirsten Flipkens: 6-4 en 6-4.