Robin Haase is donderdag uitgeschakeld in de tweede ronde van het grastoernooi van Rosmalen. De Nederlander verloor in twee sets van de Chileen Christian Garín: 5-7 en 5-7.

De partij werd woensdagavond onderbroken wegens de regen. Bij de hervatting stond Haase donderdag in de tweede set met 3-2 en een servicebreak voor, maar hij slaagde niet in om er een beslissende derde set uit te slepen.

Haase mocht bij 5-4 nog wel serveren voor setwinst, maar hij leverde juist op dat moment zijn opslag in, waarna hij bij 5-6 de genadeklap kreeg uitgedeeld.

"Ik baal enorm omdat ik gewoon niet goed heb gespeeld. Gisteren draaide ik de wedstrijd om en hij maakte toen wat meer fouten. Ik hoopte dat het vandaag wat beter zou gaan, maar dat was helemaal niet zo", zei Haase na afloop.

"Er stond een flinke wind en de omstandigheden waren niet makkelijk. Maar daar hadden we beiden last van en daar verloor ik deze partij niet op. Toch was dit was een nederlaag die niet had gehoeven."

Garín, de nummer zeven van de plaatsingslijst en de nummer 32 van de wereld, neemt het in de kwartfinales op tegen de als tweede geplaatste Kroaat Borna Coric, die een achterstand omboog tegen de Amerikaan Taylor Fritz: 4-6, 6-3 en 6-3.

Tsitsipás vindt ook verrassend Waterloo in tweede ronde

Stéfanos Tsitsipas vond net als Haase ook verrassend zijn Waterloo in de tweede ronde. De Griekse nummer één van de plaatsingslijst was niet opgewassen tegen een andere Chileen, Nicolás Jarry: 4-6, 6-3 en 4-6.

Fernando Verdasco en Frances Tiafoe redden het ook al niet. De Spaanse nummer vier en de Amerikaanse nummer zes van de plaatsingslijst ging onderuit tegen respectievelijk de Fransman Adrian Mannarino en de Australiër Jordan Thompson.

Alex De Minaur en David Goffin plaatsten zich wel gewoon voor de kwartfinales. De Australische nummer drie en Belgische nummer vijf van de plaatsingslijst rekenden af met respectievelijk de Italiaan Andreas Seppi en de Fransman Pierre-Hugues Herbert.

Haase, de nummer 67 van de wereld, zal niet enorm gaan zakken op de wereldranglijst, aangezien hij vorig jaar in Rosmalen ook in de tweede ronde strandde na een nederlaag tegen de Australiër Bernard Tomic.

De Hagenaar was na de uitschakeling van Thiemo de Bakker (eerste ronde tegen Mannarino) de enige overgebleven Nederlander in het mannentoernooi. Hij is samen met Jean-Julien Rojer nog wel actief in het dubbelspel.