Kiki Bertens staat woensdag in de tweede ronde van Roland Garros tegenover Viktória Kuzmová, een speelster die ze dit jaar al twee keer eerder trof. De Nederlandse is op haar hoede voor de nummer 46 van de wereld.

"Kuzmová is een opkomende, talentvolle speelster met agressief spel", beschrijft Bertens haar 21-jarige Slowaakse opponente.

De mondiale nummer vier speelde in februari in Dubai tegen Kuzmová en verloor toen, na één wedstrijdpunt gemist te hebben, met 6-2, 4-6 en 7-6 (6). Een maand later nam Bertens revanche in Miami: 3-6, 6-0 en 6-1.

"Ik heb twee heel zware wedstrijden tegen haar gespeeld, dus ik verwacht opnieuw een lastig duel", aldus de Westlandse, die de vierde plek op de wereldranglijst bezet.

"Ze heeft een 'big game' en is een moeilijke tegenstandster voor me. Ze heeft hier al gewonnen van een Franse speelster, die het hier altijd goed doet (Alizé Cornet, red.). En ze heeft het onlangs goed gedaan in Madrid, waar ze verloor van Simona Halep."

Viktória Kuzmová won in de eerste ronde van Roland Garros met 6-4 en 6-3 van Alizé Cornet. (Foto: Pro Shots)

'Mijn valkuil is te passief zijn'

Kuzmová verloor in Madrid zelfs met 6-0 en 6-0 van Halep, die vervolgens op haar beurt in de finale haar meerdere moest erkennen in Bertens. En toch zijn de goede wedstrijden in Madrid volgens de pupil van Raemon Sluiter geen garantie voor succes in Parijs.

"Madrid is voor mij ideaal. Het ligt een beetje op hoogte en die banen, die een beetje overdekt zijn, liggen mij heel erg", aldus Bertens. "Hier moet je toch wat meer zelf doen met de bal. Tegen Kuzmová moet ik ook agressief spelen, want te passief zijn is mijn valkuil."

De tweederondepartij tussen Bertens en Kuzmová begint woensdag in de namiddag. De Nederlandse en de Slowaakse vormen de laatste partij van de dag op het centercourt.