Kiki Bertens blijft indruk maken op het WTA-toernooi van Madrid. De Nederlandse plaatste zich donderdag voor de halve finales door knap in twee sets te winnen van de Tsjechische Petra Kvitová: 6-2 en 6-3.

Bertens begon voortvarend aan het treffen. Ze had dankzij breaks bij 2-2 en 4-2 al na een klein half uur spelen de eerste set binnen en leek daarmee ook meteen Kvitová mentaal geknakt te hebben.

Kvitova toonde echter veerkracht in de tweede set. Ze maakte halverwege een break achterstand ongedaan, maar een nieuwe break een game later zorgde er alsnog voor dat ze moest buigen voor Bertens.

Vooral met haar dropshots was Bertens erg succesvol tegen Kvitova, die graag op de baseline blijft. Op matchpoint haalde Kvitova een korte bal van Bertens nog terug, maar de passing van Bertens was haar te machtig.

Petra Kvitová rekende vorig jaar in de finale nog af met Kiki Bertens. (Foto: Pro Shots)

Bertens in halve finales tegen Stephens

Door de zege op Kvitová nam Bertens revanche voor de verloren finale van vorig jaar. Ze moest toen na een meeslepend gevecht na drie sets buigen voor de tweevoudig Wimbledon-kampioene.

Om dit jaar opnieuw de finale te bereiken, moet Bertens vrijdag afrekenen met Sloane Stephens. De Amerikaanse was eerder op donderdag eveneens in twee sets te sterk voor de Kroatische Petra Martic: 6-4 en 6-3.

Al de hele week is Bertens in topvorm in Madrid. Ze versloeg naast Kvitová ook dier landgenote Katerina Siniaková en de Letse speelsters Jelena Ostapenko en Anastasija Sevastova in 'straight sets'.