Kiki Bertens heeft zich woensdag zeer overtuigend voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Madrid geplaatst. De mondiale nummer zeven liet Anastasija Sevastova volstrekt kansloos op het Spaanse gravel.

Sevastova, die dertiende staat op de wereldranglijst, speelde slordig en had geen antwoord op het sterke spel van Bertens, die binnen het uur klaar was met de Letse: 6-1 en 6-2.

De 27-jarige Bertens is na drie partijen nog altijd zonder setverlies in Madrid. De Wateringse staat in de kwartfinales tegenover Petra Kvitová. De nummer twee van de wereld versloeg de Française Caroline Garcia met tweemaal 6-3.

Bertens heeft veel punten te verdedigen in Madrid, want vorig jaar bereikte Nederlands beste tennisster de finale van het toernooi in de Spaanse hoofdstad. Daarin verloor ze toen in drie sets van Kvitová.

Ruim een maand geleden begon Bertens het gravelseizoen in Charleston, waar ze tot de achtste finales reikte. Vervolgens kwam de Nederlandse in Stuttgart tot de halve eindstrijd.

Deze maand doet Bertens ook nog mee aan het graveltoernooi in Rome. Ze bereidt zich voor op Roland Garros, dat op 26 mei begint.