Nick Kyrgios plaatste zich zondag probleemloos voor de achtste finales van het Masters-toernooi van Miami, maar na afloop van zijn partij tegen Dusan Lajovic (6-3 en 6-1) ging het vooral over de aanvaring die het enfant terrible had met een toeschouwer.

Bij een 4-1-voorsprong in de eerste set draaide de 23-jarige Kyrgios zich opeens om naar een man die op eerste rij van de tribune zat.

"Waarom kijk je naar een wedstrijd van mij op een zondagavond? Heb je niks beters te doen?", zei de nummer 33 van de wereld met een glimlach op zijn gezicht tegen de toeschouwer.

De man stond op en maakte een gebaar alsof hij wilde dat Kyrgios de tribunes op kwam. De tennisser zei nog iets tegen de toeschouwer, waarna hij verderging met de partij.

Drie punten later zei de fan wederom wat tegen de Australiër, waarna de man door de beveiliging het stadion uit werd gezet. De toeschouwer stak nog zijn middelvinger op naar Kyrgios, die de man op zijn beurt uitzwaaide.

Kyrgios verrast Lajovic met onderhandse ace op Miami Open
33
Kyrgios verrast Lajovic met onderhandse ace op Miami Open

'Hij had blijkbaar niks beters te doen'

De vijfvoudig winnaar van een ATP-toernooi, die bekendstaat om zijn bijzondere acties op en naast de baan, zei na de partij dat de toeschouwer tijdens een kantwissel "Jij bent een lul" tegen hem had gezegd.

"Ik dacht: ik begrijp de context niet helemaal", zei Kyrgios. "Jij hebt veel geld betaald om hier op een zondagavond naar mij te kijken, dus blijkbaar heb je verder niks te doen. Vervolgens noemde hij me nog een keer een lul en zei ik wat terug."

"Daarna zei hij: 'Kom hier en zeg dat recht in mijn gezicht', waarop ik zei: 'Nee, ik moet nog spelen.' En vervolgens bleef het maar doorgaan."

De toeschouwer ruziet met Nick Kyrgios. (Foto: Pro Shots)

'Ik heb van elke seconde genoten'

Kyrgios was verbaasd over het gedrag van de toeschouwer, maar hij zei ook genoten te hebben van het geruzie met de man.

"Ik vond het wel grappig. Ik wist dat ik ervoor zou zorgen dat hij het stadion zou worden uitgezet. Ik vond het geweldig, heb van elke seconde genoten."

"Idioten als hij die in het publiek zitten en niks beters te doen hebben op een zondag en vervolgens tegen mij praten alsof ze niet naar mij willen kijken, terwijl ze letterlijk niks anders kunnen doen dan zitten en naar mij kijken…"

"Ik heb in ieder geval een leuke avond gehad en volgens mij heeft het publiek ook genoten van de wedstrijd. Ik vond het niet erg. Het gedoe met de toeschouwer heeft me misschien alleen wat meer motivatie gegeven. Ik ben heel blij met hoe ik gespeeld heb."

De als 27e geplaatste Kyrgios neemt het in de achtste finales in Miami op tegen de als elfde ingeschaalde Kroaat Borna Coric.

De toeschouwer werd het stadion uitgezet. (Foto: Pro Shots)