Arantxa Rus heeft maandag de tweede ronde van het WTA-toernooi in Boedapest bereikt. De Zuid-Hollandse was de Française Fiona Ferro de baas.

De 28-jarige Rus had een kleine twee uur nodig om op het Hongaarse hardcourt met Ferro, de mondiale nummer 109, af te rekenen: 7-5 en 6-3.

Rus, die zelf 128e staat op de WTA-ranking, sloeg in de eerste set toe op het juiste moment. Na enkele breaks over en weer, pakte ze op 5-5 de service van Ferro, waarna ze de set op eigen kracht binnensleepte.

In het tweede bedrijf nam Rus direct een break voorsprong, die ze tot het eind wist vast te houden. Op 5-3 brak Rus Ferro nogmaals, waardoor ze haar eerste zege van het seizoen op WTA-niveau boekte.

In de tweede ronde wacht Rus waarschijnlijk een tegenstander van een heel ander kaliber. Ze neemt het mogelijk op tegen de als vijfde geplaatste Russin Ekaterina Aleksandrova.

De nummer 64 van de wereld moet dan wel afrekenen met thuisspeelster Greta Arn, die zich via de kwalificaties voor het hoofdschema wist te plaatsen.