Fed Cup-captain Paul Haarhuis heeft vrijdag Richèl Hogenkamp en Arantxa Rus aangewezen voor de enkelspelen in de wedstrijd van aankomend weekend tegen Canada.

Hogenkamp neemt het zaterdag in Den Bosch op tegen Bianca Andreescu (zeventigste op de wereldranglijst) en Rus tegen Françoise Abanda (223e op de wereldranglijst).

Haarhuis koos ervoor om Bibiane Schoofs en Demi Schuurs op te stellen in het dubbelspel. Zij treffen zondag Andreescu en Gabriela Dabrowski.

Andreescu is de enige speelster van de ontmoeting die deel uitmaakt van de mondiale top honderd, omdat Kiki Bertens en Eugenie Bouchard zich onlangs afmeldden.

Wedstrijd wordt afgewerkt op indoorgravelbaan

De wedstrijd tussen Nederland en Canada wordt afgewerkt op een indoorgravelbaan in de Maaspoort, dat plaats biedt aan bijna 2.500 toeschouwers.

Nederland komt dit jaar uit in Wereldgroep II. Oranje verloor afgelopen jaar in de Wereldgroep van de Verenigde Staten, waarna het in de play-offs om promotie/degradatie ook onderuitging tegen Australië.

Haarhuis liet twee weken geleden Lesley Kerkhove afvallen voor de definitieve selectie voor de wedstrijd tegen Canada. Hij vond haar destijds minder in vorm dan de anderen.