Tallon Griekspoor heeft alsnog een wildcard gekregen voor het ABN AMRO World Tennis Tournament, dat zondag begint. Hij profiteert van de afmelding van Nick Kyrgios.

Kyrgios meldde zich donderdag af bij toernooidirecteur Richard Krajicek. De 23-jarige Australiër kampt met een knieblessure.

Dat heeft als gevolg dat Robin Haase, die aanvankelijk een wildcard had gekregen, rechtstreeks tot het toernooi is toegelaten. Zijn wildcard gaat nu naar Griekspoor, de huidige nummer 213 van de wereld.

De 22-jarige Noord-Hollander kwam afgelopen weekend nog in actie met het Nederlandse Davis Cup-team. Hij wist toen net niet te stunten tegen de Tsjech Jiri Vesely. Desondanks won Oranje met 3-1.

De afzegging van Kyrgios is de volgende tegenvaller voor Krajicek, die eerder al publiekstrekker Alexander Zverev zag afhaken. De Duitser heeft een enkelblessure.

De 46e editie van het toernooi moet het nu hebben van spelers als Kei Nishikori, Marin Cilic en talenten als Karen Khachanov en Stefanos Tsitsipas. Die laatste versloeg op de Australian Open nog Roger Federer.