Robin Haase heeft donderdag zijn deelname aan de Libéma Open toegezegd. De Hagenaar doet voor de twaalfde keer in zijn carrière mee aan het grastoernooi van Rosmalen.

"Ik kijk met veel vertrouwen uit naar komende maanden om weer een stap te maken", laat Haase weten op de website van de Libéma Open. "Wat zou het gaaf zijn om mijn beste resultaat op de Libéma Open te verbeteren. Ik heb er heel veel zin in."

Haase maakte in 2006 de tegen voormalige nummer één van de wereld Juan Carlos Ferrero zijn debuut in Rosmalen. Het beste resultaat van de nummer 58 van de wereld is het bereiken van de halve finales in 2015, waarin hij verloor van de latere toernooiwinnaar Nicolas Mahut.

De 31-jarige Haase haalde vorige week voor het eerst sinds 2011 de tweede ronde van de Australian Open. Daarin had hij geen schijn van kans tegen Tomás Berdych.

Ook Bertens en Tsitsipás in actie in Rosmalen

Eerder verzekerde de organisatie van de Libéma Open zich al van de komst van Kiki Bertens. De mondiale nummer negen komt voor de zevende keer in actie in Rosmalen.

Naast Haase en Bertens legde de organisatie vorige week Stefanos Tsitsipás vast. De twintigjarige Griek haalde deze week verrassend de halve finales van de Australian Open, waarin hij werd uitgeschakeld door Rafael Nadal.

De Libéma Open vindt van 10 tot en met 16 juni plaats in Rosmalen. De Fransman Richard Gasquet en Aleksandra Krunic uit Servië verdedigen hun titels.