Thiemo de Bakker maakt geen deel uit van de Davis Cup-selectie voor de wedstrijd van Nederland tegen Tsjechië. Captain Paul Haarhuis heeft voor het duel op 1 en 2 februari Tallon en Scott Griekspoor geselecteerd.

Haarhuis had eerder al Robin Haase en dubbelspecialisten Matwé Middelkoop en Jean-Julien Rojer aangewezen voor het duel in Ostrava. Hij moest nog twee spelers kiezen uit het trio De Bakker en de broers Griekspoor.

De Bakker deed in september wel mee in de vorige Davis Cup-wedstrijd, waarin Nederland verloor van Canada, maar miste eind vorig jaar het NK vanwege een knieblessure.

De dertigjarige De Bakker maakte sinds 2008 deel uit van het Davis Cup-team, al had hij de afgelopen jaren individueel weinig succes. De voormalige nummer veertig van de wereld staat momenteel op de 243e plaats.

Haase, de mondiale nummer 58, is tegen de Tsjechen de kopman van Oranje. Tallon Griekspoor staat 233e en Scott Griekspoor 266e.

De Bakker tijdens zijn debuutjaar 2009 met toenmalig Davis Cup-captain Jan Siemerink

Berdych afwezig bij Tsjechen

Nederland moet in Ostrava van Tsjechië winnen om een ticket te veroveren voor de Davis Cup Finals, het finaletoernooi in Madrid dat in november voor het eerst plaatsvindt.

Voordeel voor Oranje is dat Tomás Berdych niet meedoet bij de Tsjechen. Vorige week versloeg de 33-jarige Wimbledon-finalist van 2010, die 57e op de wereldranglijst staat, Haase in de tweede ronde van Australian Open.

Jiri Vesely, Lukas Rosol, Adam Pavlasek, Tomas Machac en Jiri Lechek behoren wel tot de Tsjechische selectie. De 25-jarige Vesely staat als enige in de top honderd van de ATP-ranking (negentigste).