Kiki Bertens doet in juni weer mee aan het grastoernooi van Rosmalen. De 27-jarige Nederlandse is door de organisatie van het gecombineerde WTA- en ATP-evenement als eerste speelster vastgelegd voor de komende editie.

Bertens komt voor de zevende keer naar Rosmalen. Ze werd vorig jaar al in de tweede ronde uitgeschakeld door de Belgische Kirsten Flipkens.

De huidige nummer negen van de wereldranglijst leverde in 2015 haar beste prestatie in Rosmalen. Ze stoomde destijds door naar de halve finales.

"Libéma Open is het enige WTA-toernooi in Nederland. Het is daarom de enige mogelijkheid om voor eigen publiek te spelen, dat maakt het voor mij altijd speciaal om naar Rosmalen te komen", zegt ze.

Bertens bereidt zich in Sydney voor op Australian Open

Bertens bereidt zich momenteel in Sydney voor op de Australian Open. Ze bereikte donderdag in de Australische stad ten koste van de Kazachse Yulia Putintseva de halve finales.

De geboren Wateringse neemt het in de nacht van donderdag op vrijdag voor een plek in de eindstrijd op tegen 'thuisspeelster' Ashleigh Barty.

Bertens stuit volgende week in de openingsronde van de Australian Open op de Amerikaanse Alison Riske, die de 48e plaats op de wereldranglijst bezet.

Het grastoernooi van Rosmalen wordt van 10 tot en met 16 juni gehouden in Autotron. De Servische Aleksandra Krunic en de Fransman Richard Gasquet zijn de titelverdedigers.