Roger Federer is het nieuwe tennisseizoen zondag begonnen met een eenvoudige overwinning. Bij de strijd om de Hopman Cup was de twintigvoudig Grand Slam-winnaar een maatje te groot voor de Brit Cameron Norrie.

De 37-jarige Federer won in het Australische Perth voor zo'n vijftienduizend toeschouwers met 6-1 en 6-1 van de nummer 91 van de wereld. Federer bezet momenteel de derde plek op de ATP-ranking.

Later op zondag staat rekende Federers landgenote Belinda Bencic bij het gemengddubbeltoernooi voor landen af met de Britse Katie Boulter: 6-2 en 7-6 (0). In de dubbelpartij die volgde was het duo Bencic/Federer ook te sterk voor het koppel Boulter/Norrie. Het werd 4-3 (4) en 4-1.

Federer en Bencic, die namens Zwitserland in Perth hun titel verdedigen, nemen het dinsdag op tegen de Verenigde Staten. In het gemengddubbelspel staat Federer dan onder anderen tegenover 23-voudig Grand Slam-winnares Serena Williams.

Eerder deze week zei Federer bij aankomst in Perth te hopen dat hij zijn goede lijn van de laatste jaren door kan trekken. Hij kampte in 2016 met een knieblessure, maar knokte zich vervolgens weer terug naar de top.

Bij de Hopman Cup was Duitsland eerder op de dag te sterk voor Spanje. Angelique Kerber versloeg Garbiñe Muguruza (6-3, 3-6, 6-3), Alexander Zverev klopte David Ferrer (6-4, 4-6, 7-6 (0)) en het gemengddubbelspel eindigde in 4-2 en 4-3 (3).