Amélie Mauresmo gaat toch niet aan de slag als coach van het Franse Davis Cup-team. De 39-jarige Française bereikte eind juni een akkoord met de Franse tennisbond, maar ze ziet nu toch van die overeenkomst af.

Mauresmo kiest voor een avontuur als coach van haar vijftien jaar jongere landgenoot Lucas Pouille, die de 32e plaats op de wereldranglijst bezet.

Mauresmo, die tussen 2012 en 2016 al de leiding had over het Franse Fed Cup-team, zou de eerste vrouw zijn geweest die het Franse Davis Cup-team onder haar hoede neemt.

Yannick Noah was tot dit jaar de eindverantwoordelijke bij het Davis Cup-team. Hij verloor met de mannen eind vorige maand in de finale van Kroatië en slaagde er zodoende niet in de titel te prolongeren.

Mauresmo tussen 2014 en 2016 coach van Murray

Mauresmo was tussen 2014 en 2016 de coach van Andy Murray. Ze won met de Schot in die periode Wimbledon en haalde de finale op de Australian Open en Roland Garros.

Mauresmo beëindigde in 2009 haar profloopbaan. Ze schreef in 2006 de Australian Open en Wimbledon op haar naam en klom dat jaar naar de eerste plaats op de wereldranglijst.

Het is nog niet bekend wie nu aan de slag gaat als coach van het Franse Davis Cup-team. De Franse tennisbond wil eerst alle tijd nemen om een lijstje met mogelijke kandidaten op te stellen.