Kroatië heeft zondag voor de tweede keer in de historie de Davis Cup gewonnen. Frankrijk werd in de finale van het landentoernooi met 3-1 verslagen.

Marin Cilic besliste de eindstrijd zondag in het voordeel van de Kroaten door Lucas Pouille in drie sets te verslaan: 7-6 (3), 6-3 en 6-3. De partij in Lille duurde in totaal 2 uur en 22 minuten. 

Kroatië won vrijdag al twee enkelpartijen - Cilic en Borna Coric waren te sterk voor respectievelijk Jo-Wilfried Tsonga en Jérémy Chardy - waarna Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert zaterdag in het dubbelspel wat terugdeden namens Frankrijk. 

In 2005 mocht Kroatië zich ook de winnaar van de Davis Cup noemen. Frankrijk won het prestigieuze landentoernooi vorig jaar voor de tiende keer door België in de finale te verslaan.

De Davis Cup werd dit jaar voor de laatste keer gehouden. Het 118 jaar oude toernooi gaat na dit jaar flink op de schop en bestaat volgend jaar uit een finaleronde met achttien landenteams.

Cilic maakt verschil in tweede set

In de eerste set ging het nog lang gelijk op tussen de dertigjarige Cilic en de zes jaar jongere Pouille. De Kroaat en de Fransman maakten geen fouten op hun eigen service, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Pouille verloor op 3-4 twee keer zijn eigen service en moest de eerste set aan Cilic laten.

In het tweede bedrijf had de Kroaat, die 25 plekken hoger staat op de wereldranglijst, aan één break genoeg om de set te pakken. Pouille verloor na een lange game op 2-3 zijn service, waarna Cilic geen fout meer maakte op zijn eigen opslag.

De derde set verliep hetzelfde. Cilic brak zijn opponent op 2-2 en won de wedstrijd door op 3-5 opnieuw de servicegame van Pouille te winnen, waardoor Kroatië zich voor de tweede keer in de historie Davis Cup-winnaar mag noemen.