Alexander Zverev maakt in februari zijn opwachting op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. De nummer vijf van de wereld is de derde toptienspeler die toernooidirecteur Richard Krajicek heeft vastgelegd.

De 21-jarige Zverev deed in 2015 met een wildcard voor het eerst mee op het ATP-toernooi in Rotterdam en miste sindsdien geen editie. Begin dit jaar verloor hij al in de tweede ronde.

"Alexander is een typisch voorbeeld van een toptalent dat we vroeg met een wildcard een kans hebben gegeven om zich te ontwikkelen. Op die manier krijg je een band met hem en komt hij graag naar het toernooi", zegt Krajicek vrijdag.

"We deden dit bijvoorbeeld ook met Roger Federer en Grigor Dimitrov. Het is mooi om dan te volgen hoe zo'n speler zich ontwikkelt. In het geval van Zverev pakt dat heel goed uit."

In een eerder stadium legde Krajicek al Marin Cilic (zevende op ATP-ranglijst), Kei Nishikori (negende), Stefanos Tsitsipas (vijftiende), Grigor Dimitrov (negentiende), Hyeon Chung (25e) en Nick Kyrgios (37e) vast.

Het toernooi begint op 12 februari. Vorig jaar werd het ABN AMRO-toernooi gewonnen door Federer.