Novak Djokovic is dinsdagavond doorgedrongen tot de derde ronde van het Masters-toernooi in Parijs. De nummer twee van de wereld versloeg de Portugees Joao Sousa met 7-5 en 6-1.

Met de zege op Sousa, de mondiale nummer 48, zette Djokovic zijn winnende reeks voort. De Serviër, die in de eerste ronde een bye had, boekte zijn negentiende overwinning op rij.

In zijn volgende partij neemt de 31-jarige Djokovic het op tegen Damir Dzumhur. De Bosniër ontdeed zich in de tweede ronde verrassend van de Griek Stefanos Tsitsipas.

Djokovic won eerder deze maand in China het Masters-toernooi in Shanghai, waar hij zijn eerste toernooi speelde sinds hij de titel op de US Open pakte. Voor zijn succes in New York schreef Djokovic ook het Masters-toernooi in Cincinnati op zijn naam.

Djokovic kan eerste plek wereldranglijst overnemen

De 31-jarige Djokovic kan in Parijs ook de eerste plek op de wereldranglijst van Rafael Nadal overnemen, maar hij moet daarvoor beter presteren dan de Spanjaard. Als ze in dezelfde ronde verliezen, blijft Nadal de nummer één.

Djokovic won het toernooi in Parijs vier keer. Zijn laatste eindzege dateert van 2015. In 2009, 2013 en 2014 trok de veertienvoudig Grand Slam-winnaar ook aan het langste eind in de Franse hoofdstad.