Caroline Wozniacki heeft eind augustus vlak voor de US Open te horen gekregen dat ze met reuma kampt. Dat onthulde de nummer drie van de wereld donderdag na haar uitschakeling bij de WTA Finals.

"Het was een grote schok voor mij", zei de 28-jarige Wozniacki op de persconferentie na haar nederlaag tegen Elina Svitolina. "In mijn hoofd voelde ik mij altijd een van de fitste tennissers en dan krijg je plotseling dit nieuws."

De Deense, die door het slikken van medicijnen 'gewoon' in actie kan blijven komen, kreeg na Wimbledon last van vermoeidheidsproblemen. Ze kon op een gegeven moment haar armen niet meer boven haar hoofd tillen, waarop ze zich liet onderzoeken.

"Ik moet het gewoon accepteren en ermee leren omgaan", stelde Wozniacki. "Na de US Open ging ik uitzoeken wat de beste methodes zijn om met reuma om te gaan. Ik heb een van de beste artsen op het gebied van reumatische klachten bezocht en ben een behandeling gestart."

Wozniacki won begin oktober toernooi in Peking

Op de US Open werd ze al in de tweede ronde uitgeschakeld door de Australische Samantha Stosur. Begin oktober schreef ze wel het WTA-toernooi in Peking op haar naam.

"Dat betekende heel veel voor mij", liet ze weten. "Natuurlijk ga je jezelf vragen stellen, maar dit gaf me het vertrouwen dat niets me zal tegenhouden."

Bij de WTA Finals verloor ze donderdag in haar laatste groepswedstrijd met 7-5, 5-7 en 3-6 van Svitolina. Door haar nederlaag eindigde de titelverdediger achter de Oekraïense en Karolína Plísková als derde in de witte groep.

Wozniacki won begin dit jaar met de Australian Open voor het eerst in haar carrière een Grand Slam-toernooi. In totaal heeft ze dertig WTA-titels op haar erelijst staan.