Juan Martín del Potro heeft zich woensdag als vierde speler gekwalificeerd voor de ATP Finals in november in Londen.

De dertigjarige Argentijn bereikte bij het toernooi van Peking de kwartfinales door de Rus Karen Khachanov in twee sets te verslaan: 6-4 en 7-6 (4).

De US Open-finalist haalde daarmee voldoende punten voor deelname aan het prestigieuze eindejaarstoernooi in de Engelse hoofdstad. Rafael Nadal, Novak Djokovic en Roger Federer hadden zich al geplaatst.

Het is voor het eerst sinds 2013 dat de huidige nummer vier van de wereld zich kwalificeert voor de ATP Finals. Het behalen van de finale in 2009 is tot nu toe zijn beste prestatie op het eindejaarstoernooi. Del Potro verloor daarin van Nikolay Davydenko.

Ook Zverev en Cilic dicht bij ticket

De Duitser Alexander Zverev en de Kroaat Marin Cilic hebben goede papieren om zich eveneens voor het toernooi voor de beste acht tennissers van het jaar te plaatsen. Dominic Thiem, Grigor Dimitrov, Kevin Anderson en John Isner strijden normaal gesproken om de laatste twee plaatsen.

De ATP Finals beginnen op zondag 11 november en duren tot en met zondag 18 november. De winnaar krijgt vijftienhonderd punten voor de wereldranglijst en ruim 2,3 miljoen euro aan prijzengeld.