Kiki Bertens heeft zich zondag op overtuigende wijze geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Peking. De Wateringse was in twee sets veel te sterk voor haar 'angstgegner' Sorana Cirstea: 6-2 en 6-0.

Bertens stond in het verleden al vier keer eerder tegenover de Roemeense, waaronder vorig jaar op Wimbledon, maar won daarin geen enkele keer.

De nummer elf van de wereldranglijst liet op het Chinese hardcourt geen spaan heel van de mondiale nummer 57 en stapte al binnen een uur als winnaar van de baan.

Bertens verkeert in de vorm van haar leven. Ze schreef dit jaar al de toernooien van Charleston, Cincinnati en Seoul op haar naam en stond tevens in de finale in Madrid.

Bertens vorig jaar nog kansloos onderuit

Bertens debuteerde vorig jaar in Peking en ging toen in de eerste ronde nog kansloos in twee sets onderuit tegen de Duitse Andrea Petkovic: 4-6 en 0-6.

Door haar goede prestaties is de kopvrouw van het Nederlandse tennis in de race voor de WTA Finals in Singapore. De beste acht spelers van het jaar mogen aan dat evenement meedoen.

Op die ranglijst bezet Bertens momenteel de achtste plaats, maar ze heeft een nipte voorsprong op Karolína Plísková. Na het toernooi in Peking krijgt ze ook bij de toernooien van Linz en Moskou nog kansen om punten te pakken.

Bertens neemt het dinsdag in de tweede ronde op tegen de Belgische Kirsten Flipkens, met wie ze vorige week nog dubbelde in Wuhan.