Kiki Bertens heeft zich vrijdag op het WTA-toernooi in Seoul voor de halve finales geplaatst. De Wateringse was in de Zuid-Koreaanse hoofdstad in drie sets te sterk voor Evgeniya Rodina.

De 26-jarige Bertens had 1 uur en 36 minuten nodig om met de drie jaar oudere Russin (nummer 84 van de wereld) af te rekenen: 3-6, 6-3 en 6-0.

Het is de vierde keer dit jaar dat Bertens de halve finales op een WTA-toernooi bereikt. Zaterdag speelt ze tegen de Griekse Maria Sakkari om een plek in de finale. Sakkari staat 32e op de wereldranglijst.

De 23-jarige Griekse versloeg de Roemeense Irina-Camelia Begu in drie sets (6-3, 4-6 en 6-4). Bertens en Sakkari speelden vier keer tegen elkaar. Beide vrouwen wonnen twee keer.

In Seoul komt Bertens voor het eerst in actie sinds de US Open, waar de huidige nummer twaalf van de wereld in de derde ronde verrassend verloor van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

Bertens hoopt op WTA Finals

Bertens, die als tweede geplaatst is in Seoul, hoopt in Azië zo veel mogelijk punten te verzamelen met het oog op eventuele deelname aan de WTA Finals eind oktober in Singapore.

Aan het prestigieuze toernooi doen de beste acht speelsters van 2018 mee. Bertens staat nu gedeeld achtste op de seizoensranking.

Op de WTA-ranking bezet Bertens de twaalfde plaats. Vorig jaar werd ze in Zuid-Korea in de eerste ronde uitgeschakeld, waardoor ze geen punten te verdedigen heeft.