Maria Sharapova heeft dinsdag een punt achter haar seizoen gezet. De 31-jarige Russin komt dit jaar vanwege fysieke problemen niet meer in actie en slaat de komende toernooien van Peking, Tianjin en Moskou over.

Sharapova zou in Tianjin de titel verdedigen die ze vorig jaar had gewonnen. Dat betekende toen haar eerste en vooralsnog enige titel sinds ze terugkeerde van een lange schorsing vanwege meldoniumgebruik.

"Helaas moet ik mezelf de tijd geven om te herstellen van mijn blessure'', zegt Sharapova, die zich nu gaat richten op het WTA-toernooi in het Chinese Shenzhen dat begin 2019 op het programma staat.

Sharapova speelde dit jaar elf toernooien, waaronder alle Grand Slams. Begin september werd ze op de US Open in de achtste finales uitgeschakeld door de Spaanse Carla Suárez Navarro.

Op de Australian Open was de derde ronde het eindstation voor Sharapova, op Roland Garros bereikte de vijfvoudig Grand Slam-winnaar de kwartfinales en op het gras van Wimbledon werd ze direct uitgeschakeld.

Sharapova, de huidige nummer 24 van de wereld, wist in 2018 op geen enkel toernooi tot de finale te komen. Haar laatste Grand Slam-titel dateert van 2014 (Roland Garros).