Door zijn winst in de finale van de US Open is Mike Bryan recordhouder geworden als het gaat om het winnen van het aantal Grand Slams in het dubbelspel. Bryan versloeg met Jack Sock in de finale Lukasz Kubot en Marcelo Melo.

Het was voor Bryan zijn achttiende Grand Slam-titel tijdens een dubbeltoernooi. Hij brak daarmee het record van John Newcombe, die zeventien Grand Slams in het dubbelspel op zijn naam schreef. 

De twee sets in de finale eindigden met 6-3 en 6-1 in het voordeel van het Amerikaanse duo. 

Het is voor Bryan en Sock de tweede gezamenlijke titel op een Grand Slam. Eerder wonnen ze samen de dubbelfinale op Wimbledon. 

De dubbel op Roland Garros in 2003 betekende de eerste Grand Slam-titel voor Bryan. In totaal won hij het toernooi twee keer. Hij schreef de titel in het dubbelspel van de Australian Open en US open het vaakst op zijn naam. Beide Grand Slams won hij zes keer.

"Ik heb het niet in mijn eentje gepresteerd", zei Bryan na de finale. "Hier is sprake van een teamprestatie. Niet alleen op de baan, maar ook daarbuiten. Er zijn veel mensen voor nodig om dit lichaam van veertig jaar wedstrijdfit te krijgen."

Normaal gesproken speelt Bryan samen met zijn tweelingbroer Bob, maar die kan door een blessure niet in actie komen.