Jean-Julien Rojer en Horia Tecau zijn de US Open woensdag begonnen met een probleemloze zege. De titelverdedigers versloegen in de eerste ronde van het dubbelspel het Nederlands-Kroatische duo Sander Arends/Antonio Sancic.

Rojer en Tecau, de nummers zes van de plaatsingslijst, rekenden in twee sets af met Arends en Sancic: 6-3 en 6-3. Na een uur en twintig minuten sloegen de Nederlander en de Roemeen toe op hun derde matchpoint.

In de tweede ronde nemen Rojer en Tecau het op tegen de winnaars van de ontmoeting tussen het Moldavisch-Tunesische koppel Radu Albot/Malek Jaziri en de Britse broers Ken en Neal Skupski.

Vorig jaar zorgden Rojer en Tecau voor een flinke verrassing door de US Open voor het eerst op hun naam te schrijven. De nummers negen en vijftien van de wereld prolongeerden vorige week hun titel op het hardcourt in het Amerikaanse Winston-Salem.

Haase en Middelkoop werken acht matchpoints weg

Wesley Koolhof en zijn Nieuw-Zeelandse dubbelpartner Marcus Daniell sloten hun partij in de eerste ronde ook winnend af. Zij waren in twee sets en iets meer dan anderhalf uur te sterk voor Max Mirnyi uit Wit-Rusland en Philipp Oswald uit Oostenrijk: 6-3, 7-6 (8).

De 29-jarige Koolhof won drie dubbeltitels op ATP-niveau, maar deed dat telkens met Matwé Middelkoop. Die speelt op de US Open echter met Robin Haase. Dat Nederlandse duo versloeg later op woensdag Christopher Eubanks en Donald Young uit de Verenigde Staten met 6-2, 4-6, 7-6 (6).

Haase en Middelkoop werkten liefst acht matchpoints weg. In de derde set overleefden ze vier matchpoints, waarna het in de tiebreak alsnog fout leek te gaan bij een 2-6-achterstand. De Nederlanders knokten zich echter terug en sloegen op hun eerste matchpoint wel toe.

Kerkhove naar tweede ronde dubbelspel

In het vrouwendubbelspel bereikte Lesley Kerkhove eveneens de tweede ronde. De Zeeuwse versloeg met haar Wit-Russische partner Lidziya Marozava de Poolse Alicja Rosolska en de Amerikaanse Abigail Spears met 6-4 en 6-4.

In het enkelspel slaagde Kerkhove er niet in om het hoofdtoernooi op Flushing Meadows te halen. De Nederlandse strandde in de tweede ronde van de kwalificaties.

Ook Michaëlla Krajicek speelt woensdag haar eerste partij in het dubbelspel van de US Open. De Delftse treft met de Française Pauline Parmentier het Amerikaans-Duitse koppel Raquel Atawo/Anna-Lena Grönefeld.