Demi Schuurs is er niet in geslaagd met haar Belgische partner Elise Mertens de dubbelfinale van het toernooi van Cincinatti te winnen. Het koppel was niet opgewassen tegen Lucie Hradecka uit Tsjechië en Ekaterina Makarova uit Rusland: 6-2 en 7-5.

Schuurs en Mertens waren op het Amerikaanse hardcourt als zesde geplaatst. Zij schakelden eerder in het toernooi het als eerste geplaatste koppel Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova uit Tsjechië uit.

In de halve eindstrijd was het Nederlands-Belgische koppel ook te sterk voor voor de Amerikaanse tennissters Kaitlyn Christian en Sabrina Santamaria: 6-1 en 6-4. Die lijn konden zij in de finale echter niet doortrekken.

Schuurs is bezig aan een opzienbarend seizoen. De 25-jarige Limburgse won al zes titels in het dubbelspel, waarvan de laatste vorige week in Montreal met Ashleigh Barty uit Australië.

Schuurs zegevierde met Barty ook al in Rome, met Mertens in Hobart en Rosmalen, met Kiki Bertens aan haar zijde in Brisbane en met de Sloveense Katarina Srebotnik als haar dubbelpartner in Neurenberg.