Kiki Bertens heeft het idee dat alles op zijn plek valt tijdens het toptoernooi in Cincinnati. De 26-jarige Wateringse staat door een zege op Petra Kvitová voor het eerst in de finale van een hardcourttoernooi.

Bertens klopte de huidige nummer zes van de wereld na twee uur spelen in drie sets: 3-6, 6-4 en 6-2. In de eindstrijd treft ze Simona Halep, de huidige nummer één van de wereld.

"Mijn eerste finale op hardcourt, dat geeft een supergoed gevoel", zei een trotse Bertens na haar partij tegen FOX Sports. "Het gaat gewoon heel goed." 

De Zuid-Hollandse trekt in Cincinnati haar vorm door van de afgelopen weken. Zo bereikte ze bij het eveneens sterk bezette toernooi van Montreal, waar ze ook al te sterk was voor Kvitová, de kwartfinales, 

"Alles valt nu op zijn plek", verklaarde Bertens haar uitstekende vorm. "Ik ben fitter, weet beter hoe ik moet spelen en ik weet wat ik wil. Bovendien blijf ik keihard werken. Als dat allemaal uitkomt, is het helemaal goed."

'Geen moment moe gevoeld'

De mondiale nummer zeventien voelt zich lichamelijk ook nog uitstekend. "Ik heb me geen moment moe gevoeld, ook al heb ik gisteren anderhalve wedstrijd gespeeld. Ik voel me heel erg goed, dus fysiek zit het goed."

Perfect was haar partij tegen Kvitová zeker niet, erkende Bertens. "Ik denk dat ik echt niet goed serveerde, maar ik bleef wel afwachten want ik kreeg genoeg kansen. Ik ben rustig gebleven."

Met Halep treft Bertens in de eindstrijd de zwaarst mogelijk tegenstander. "Ik denk dat dat een heel mooie partij wordt. Halep speelt heel goed en won natuurlijk vorige week al in Montreal."