Novak Djokovic en Roger Federer staan in de finale van het Masters-toernooi in Cincinnati. De Serviër rekende in de halve eindstrijd af met Marin Cilic, de Zwitser zag David Goffin opgeven.

Djokovic, de nummer tien van de wereldranglijst, versloeg Cilic in drie sets: 6-4, 3-6 en 6-3. De partij op het Amerikaanse hardcourt duurde meer dan tweeënhalf uur.

De 31-jarige Serviër nam tegen de twee jaar jongere Kroaat al snel een break voorsprong. Die gaf hij in het vervolg van de eerste set niet meer uit handen.

In het tweede bedrijf waren de rollen omgekeerd. De mondiale nummer zeven forceerde een vroege break en liep uit naar 5-1. Djokovic kwam nog wel terug, maar kon een tweede break niet meer ongedaan maken.

De dertienvoudig Grand Slam-winnaar kwam in de beslissende set met 3-1 voor, maar werd direct teruggebroken. Een tweede break op 4-3 kwam Cilic niet meer te boven.

Djokovic kan in Cincinnati zijn tweede toernooizege van dit jaar boeken. In juli schreef hij Wimbledon op zijn naam. Ook haalde hij de finale van Queen's, waarin hij verloor van Cilic.

Goffin geeft met blessure op tegen Federer

Federer speelde later op zaterdag aanvankelijk een lastige halve finale tegen de Belg Goffin, die echter na ruim een uur opgaf wegens een schouderblessure.

De Zwitserse nummer twee van de wereld won de eerste set met een tiebreak 7-6 (3). Aan het begin van de tweede set, met 1-1 op het scorebord, gooide Goffin de handdoek in ring.

Federer was al zeven keer de beste op het hardcourt in Cincinnati. Voor Djokovic is de titel in Ohio de enige Masters-titel die nog ontbreekt op zijn erelijst. De finale tussen de twee voormalig wereldranglijstaanvoerders staat zondag op het programma.