Roger Federer speelt in september samen met onder anderen Novak Djokovic voor Team Europa bij de tweede editie van de Laver Cup. Teamcaptain Björn Borg heeft maandag vijf spelers geselecteerd die het zullen opnemen tegen Team Wereld.

Borg heeft ook David Goffin, Grigor Dimitrov en Alexander Zverev een plaatsje gegeven in het Europese team. De zesde tennisser wordt nog bekendgemaakt.

Mogelijk krijgt Rafael Nadal weer een uitverkiezing. De Spanjaard was vorig jaar een van de Europese winnaars. Eerder op maandag werd bekend dat Nadal een rustperiode inlast en het Masters-toernooi in Cincinnati deze week overslaat. 

De 32-jarige Nadal is momenteel de nummer één van de wereldranglijst. Ook Federer (twee), Zverev (vier) en Dimitrov (vijf) behoren tot de top van de ranking. Djokovic en Goffin zijn de nummers tien en elf van de ranglijst. 

McEnroe selecteert vijf spelers voor Team Wereld

Team Wereld, onder leiding van John McEnroe, bestaat uit Juan Martin del Potro (nummer drie van de ATP-ranglijst), Kevin Anderson (zes), John Isner (negen), Diego Schwarzman (twaalf) en Nick Kyrgios (achttien). Er moet nog een zesde speler worden aangewezen.

De eerste editie van de Laver Cup werd vorig jaar in Praag afgewerkt. Federer, Nadal, Zverev, Marin Cilic, Dominic Thiem en Tomas Berdych waren met 15-9 te sterk voor Team Wereld. 

De tweede editie van de wedstrijd is van 21 tot en met 23 september in Chicago.