Kiki Bertens is in de kwartfinales van het WTA-toernooi in Montreal uitgeschakeld. De Wateringse ging vrijdag kansloos ten onder tegen de Australische Ashleigh Barty.

De 26-jarige Bertens pakte tegen Barty slechts vier games: 3-6 en 1-6. De partij op het Canadese hardcourt duurde slechts 55 minuten.

Bertens was in Montreal juist bezig aan een uitstekende reeks. In de tweede ronde versloeg ze Karolína Plísková, de nummer negen van de wereld, en in de achtste finales zette ze Petra Kvitová, de mondiale nummer acht, opzij.

Tot deze week had de Nederlandse op hardcourt nog nooit van een speelster uit de top tien van de wereldranglijst gewonnen.

Tegen Barty hield Bertens aanvankelijk gelijke tred, maar in de achtste game moest ze voor het eerst haar service inleveren. Die break kwam ze niet meer te boven.

Barty slaat toe op eerste matchpoint

In het tweede bedrijf werd de nummer achttien van de wereld meteen gebroken. Daarna pakte ze nog slechts één game tegen Barty. De mondiale nummer zestien maakte het karwei op haar eerste matchpoint af.

Voor Bertens was het toernooi in Canada pas haar eerste sinds Wimbledon. Op dat Grand Slam-toernooi bereikte ze verrassend de kwartfinales.