Serena Williams heeft zich zaterdag op het laatste moment afgemeld voor het WTA-toernooi in Montreal. De 36-jarige Amerikaanse trok zich vanwege "persoonlijke redenen" terug voor de Rogers Cup.

"We zijn heel teleurgesteld dat Serena niet komt, de fans keken ernaar uit om haar hier te zien", zei toernooidirecteur Eugène Lapierre. "Maar ons evenement blijft van hoog niveau. De hele top tien van de wereld doet mee."

De Rogers Cup wordt afwisselend in Montreal en Toronto gehouden. Williams schreef het toernooi drie keer op haar naam, maar nog nooit in Montreal. In 2001, 2011 en 2013 triomfeerde de voormalig nummer één van de wereld in Toronto.

In 2000 haalde Williams wel de eindstrijd in Montreal, maar toen gaf ze op tegen Martina Hingis. Vorig jaar deed de huidige nummer 26 van de wereld vanwege haar zwangerschap niet mee aan de Rogers Cup.

Historische nederlaag in San José

De 23-voudig Grand Slam-winnares incasseerde afgelopen week in San José haar zwaarste nederlaag in haar carrière. Ze pakte tegen de Britse Johanna Konta slechts één game: 1-6 en 0-6.

In Montreal zou Williams, die vorige maand de finale van Wimbledon verloor van Angelique Kerber, het in de eerste ronde opnemen tegen de Française Alizé Cornet. Zij treft nu Tatjana Maria uit Duitsland.

Het WTA-toernooi van Montreal gaat op maandag 6 augustus van start. Vorig jaar won de Oekraïense Elina Svitolina de Rogers Cup door in de finale af te rekenen met de Deense Caroline Wozniacki.