De Franse tennisser Benoît Paire is flink gestraft voor zijn woedeuitbarsting tijdens het ATP-toernooi van Washington. Hij heeft van de internationale tennisbond ATP donderdag een boete van 16.500 dollar (ruim 14.000 euro) gekregen.

De 29-jarige Paire ging tijdens zijn partij in de eerste ronde tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis door het lint. Hij verloor bij een 4-2-achterstand in de beslissende set zijn service en sloeg daarop zijn racket kapot.

De nummer 55 van de wereld schopte vervolgens uit frustratie tegen zijn bankje en gooide ook nog eens twee rackets op de baan.

Baghdatis probeerde Paire nog wel te bedaren, maar dat bleek geen zin te hebben. De Fransman deed in de daaropvolgende game geen enkele moeite meer om de service van zijn tegenstander terug te slaan.

Boete twee keer zo hoog als startgeld

De ATP vindt onder meer dat Paire zich met zijn gedrag onsportief heeft gedragen, waardoor hij met een flinke boete bestraft werd. Het bedrag is meer dan twee keer zo hoog als het startgeld dat hij ontving.

Paire, die na afloop op flink wat boegeroep van het publiek kon rekenen, heeft zich via Instagram verontschuldigd voor zijn wangedrag.

"Het klopt dat ik pissig was", schreef hij woensdag. "Desondanks vind ik dat ik op de juiste weg ben, dus wie zich hier druk om wil maken, mag dat van mij doen. Ik heb het incident al achter me gelaten."