Robin Haase heeft zich dinsdag moeizaam geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in Umag. De Nederlander won op het Kroatische gravel nipt in drie sets van de Braziliaanse qualifier Rogerio Dutra Silva: 4-6, 7-5 en 6-3.

Haase had maar liefst twee uur en negen minuten nodig om zich te ontdoen van de speler die exact honderd plaatsen lager op de wereldranglijst (38 om 138) staat.

De 31-jarige Hagenaar neemt het woensdag voor een plek in de kwartfinales op tegen de winnaar van de partij tussen de Slowaak Martin Klizan en de Chileen Nicolas Jarry.

Haase kwam begin deze maand nog in actie op Wimbledon. Hij werd op het Grand Slam-toernooi op het 'heilige gras' van Londen door de Australiër Nick Kyrgios in de tweede ronde uitgeschakeld.

Stroef

Haase kwam tegen Dutra Silva wat stroef op gang. Hij moest door een break in de vijfde game de eerste set zelfs met 6-4 aan zijn tegenstander laten.

De kopman van het Nederlandse tennis was in de tweede set wel bij de les. Hij verspeelde in eerste instantie nog een 4-1-voorsprong, maar bracht bij 6-5 op de opslag van Dutra Silva de stand in sets alsnog in evenwicht.

Haase was in de beslissende derde set de fittere van de twee. Hij had voldoende aan een vroege break om de zege niet veel later bij 5-3 op zijn eerste matchpoint veilig te stellen.