Arantxa Rus heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Boekarest. De Nederlandse won in twee sets van de Colombiaanse Mariana Duque Mariño: 6-2 en 6-4.

Rus had slechts een uur en dertig minuten nodig om zich te ontdoen van de nummer 105 op de wereldranglijst.

De 27-jarige Zuid-Hollandse neemt het dinsdag voor een plek in de kwartfinales op tegen de winnaar van de als eerste ingeschaalde Letse Anastasija Sevastova en de Sloveense Dalila Jakupović.

Rus kwam vorige maand in Rosmalen voor het laatst in actie op WTA-niveau. Ze versloeg toen in de eerste ronde de Russische Ekaterina Alexandrova, maar verloor in de tweede ronde van de Amerikaanse Coco Vandeweghe.

Goede partij

De mondiale nummer 111 speelde een goede partij tegen Duque Mariño. Ze toonde zich vanachter de baseline de constantere van de twee.

Rus kende een voortvarende start. Ze had al na 38 minuten de eerste set met 6-2 te pakken door Duque Mariño liefst drie keer te breken.

De geboren Delftse kreeg in de tweede set wat meer tegenstand. Ze verspeelde aanvankelijk een 2-0-voorsprong, maar was weer op tijd bij de les en klaarde bij 5-4 op haar vijfde matchpoint alsnog de klus.