Kiki Bertens heeft zich woensdag geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon. Ze klopte de Russische Anna Blinkova en treft nu Venus Williams.

De 26-jarige Bertens had twee sets nodig om met het negentienjarige talent af te rekenen: 6-4 en 6-0. De partij duurde een uur en 11 minuten. Vorig jaar strandde Bertens al in de eerste ronde.

Voor de nummer twintig van de wereld is het bereiken van de derde ronde een evenaring van haar beste prestatie op het Londense gras. In 2016 stond Bertens eveneens in de derde ronde.

De gravelspecialiste kende een moeizame start tegen Blinkova, die op de 107e plaats op de wereldranglijst staat. Ze verloor de eerste drie games, maar wist een dubbele break achterstand in de vierde game te voorkomen.

Toen die game eenmaal binnen was, begon het te lopen bij de Westlandse. Ze stond in het eerste bedrijf nog maar één game af en strafte het zwakke serveren van Blinkova steeds vaker af.

Break

In de tweede set begon Bertens met een break, waardoor het verzet van Blinkova gebroken bleek. Bertens liep uit naar 5-0 en serveerde de partij daarna eenvoudig uit.

Net als Bertens plaatste Venus Williams zich na een moeizaam begin voor de derde ronde. De verliezend finaliste van vorig jaar was de Roemeense Alexandra Dulgheru in drie sets de baas.

De nummer 144 van de wereld wist de 38-jarige Williams verrassend de eerste set af te snoepen, maar de Amerikaanse gunde haar opponente daarna nog maar een game: 4-6, 6-0 en 6-1. 

De derderondepartij tussen Bertens en Williams wordt vrijdag of zaterdag gespeeld. Williams aast in Londen op haar zesde Wimbledon-titel. Ze keerde vorig jaar terug in de finale, nadat ze het toernooi eerder in 2000, 2001, 2005, 2007 en 2008 had gewonnen. In de finale was de Spaanse Garbiñe Muguruza een maatje te groot.