Robin Haase heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. De Nederlander was in vier sets te sterk voor de Roemeen Marius Copil: 7-6 (0), 7-5, 4-6 en 7-6 (4).

Haase kon na drie uur en drie minuten spelen de felicitaties in ontvangst nemen van de nummer 94 op de wereldranglijst.

De 31-jarige Hagenaar neemt het donderdag voor een plek in de derde ronde op tegen de als vijftiende geplaatste Australiër Nyck Kyrgios, die de Oezbeek Denis Istomin in eveneens vier sets opzij zette: 7-6 (3), 7-6 (4), 6-7 (5) en 6-3.

Haase bereikte pas één keer eerder in zijn loopbaan de derde ronde op Wimbledon. Hij verloor in 2011 in dat stadium van het toernooi van de Amerikaan Mardy Fish.

Voortvarend

De mondiale nummer 43 ging tegen Copil voortvarend van start. Hij pakte de eerste set door in de tiebreak geen enkel punt weg te geven en veroverde ook de tweede set door bij een 6-5 voorsprong te breken.

Haase verslapte daarna op onverklaarbare wijze een tikkeltje, wat resulteerde in het verlies van de derde set en een break achterstand in de openingsfase van de vierde set.

De kopman van het Nederlandse tennis bij de mannen was desondanks weer op tijd bij de les. Hij kwam terug tot 3-3 en klaarde het karwei in opnieuw een tiebreak bij zijn eerste matchpoint.