Andy Murray doet mee aan Wimbledon, maar de tweevoudig winnaar van het Engelse Grand Slam-toernooi plaatst daar wel een voorbehoud bij.

"Als ik me niet goed voel als ik 's ochtends opsta, dan doe ik het niet. Ik bekijk het heel erg van dag tot dag", zei de 31-jarige Schot zaterdag in Londen.

Murray stond bijna een jaar aan de kant vanwege een slepende heupblessure. Hij maakte onlangs op Queen's zijn langverwachte rentree, maar verloor direct in de eerste ronde van de Australiër Nyck Kyrgios.

De voormalig nummer één van de wereld bereikte deze week wel de tweede ronde in Eastbourne, maar was daarin niet opgewassen tegen de Engelsman Kyle Edmund.

"Het gaat steeds beter, maar het kost heel veel tijd om mijn oude niveau weer te halen", aldus Murray, die Wimbledon in 2013 en 2016 op zijn naam schreef.

De huidige mondiale nummer 156 kreeg van de organisatie geen beschermde status en is dus ongeplaatst. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen de Fransman Benoît Paire, die hij vorig jaar in de vierde ronde versloeg.

Murray trof toen vervolgens de Amerikaan Sam Querrey in de kwartfinales en na die verloren confrontatie werden de heupklachten zo groot dat hij een hele lange tijd niet in actie kon komen.