Richèl Hogenkamp heeft dinsdag zonder veel moeite de tweede ronde van de kwalificaties voor Wimbledon gehaald. De Nederlandse was snel klaar met de Japanse Junri Namigata.

Het werd 6-0 en 6-2 in een partij die 48 minuten duurde. In de volgende ronde speelt Hogenkamp, die 160e staat op de WTA-ranking, tegen Mariana Duque-Marino. De Colombiaanse is de nummer 97 van de wereld.

Lesley Kerkhove redde het niet in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi. De Zeeuwse verloor met 3-6 en 0-6 van de Tsjechische Marie Bouzkova, die op de wereldranglijst 28 plaatsen hoger staat: 194 om 166.

Ook Bibiane Schoofs maakt geen kans meer op deelname aan Wimbledon. De nummer 168 van de wereld begon nog wel goed aan haar partij tegen Barbara Haas, maar moest in drie sets haar meerdere erkennen in de Oostenrijkse: 6-3, 4-6 en 5-7.

Bertens

Kiki Bertens, Arantxa Rus en Robin Haase zijn als enige Nederlanders rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Wimbledon, het derde Grand Slam-toernooi van het jaar, begint maandag.

Het grastoernooi duurt tot en met zondag 15 juli, wanneer de mannenfinale gespeeld wordt. Een dag eerder is de eindstrijd bij de vrouwen.