Voormalig Wimbledon-winnares Marion Bartoli heeft haar geplande rentree op WTA-niveau woensdag afgeblazen. In december heeft de Française nog aangekondigd terug te zullen keren, maar een blessure gooit roet in het eten.

"De intensiteit van het vele werk dat ik moet verrichten om op mijn beste niveau te komen, veroorzaakt te veel pijn in mijn rechterschouder. Het is helaas niet haalbaar om daarmee terug te keren op het hoogste niveau", schrijft de aangeslagen Bartoli woensdag op Instagram.

"Ik wil nu gaan nadenken over mijn toekomst, waarin ik graag alles wat ik heb geleerd, wil doorgeven aan anderen."

Blessure

Bartoli beëindigde haar carrière in augustus 2013 vanwege slepend blessureleed. Dit was zes weken na haar eerste en laatste Grand Slam-titel op het gras van Wimbledon.

In de zomer van 2016 kampte ze met een ernstig virus waardoor ze veel gewicht verloor. Desondanks kondigde de 33-jarige Française in december aan dat ze op het Masterstoernooi in Miami in maart haar comeback zou maken.

Niet fit

Bartoli moest haar rentree echter uitstellen, omdat ze niet fit genoeg was. Nu heeft de geboren Zwitserse dus besloten helemaal niet meer terug te keren op het hoogste niveau.

Bartoli veroverde in haar loopbaan acht WTA-titles en ruim 11 miljoen euro aan prijzengeld. Haar hoogste notering op de wereldranglijst is de zevende plek.