Robin Haase heeft dinsdag wel de tweede ronde bereikt van het mannendubbelspel op Roland Garros. De Hagenaar won samen met zijn landgenoot Matwé Middelkoop eenvoudig in twee sets van de Japanners Yoshihito Nishioka en Yuichi Sugita: 6-2 en 6-1.

Haase en Middelkoop mochten al na slechts vijfenveertig spelen de felicitaties in ontvangst nemen van hun tegenstanders.

Haase werd zondag wel uitgeschakeld in de eerste ronde van het enkelspel. Hij verspeelde tegen de Belg David Goffin een comfortabele 2-0 voorsprong in sets en verloor uiteindelijk in vijf sets: 6-4, 6-4, 4-6, 1-6 en 0-6.

Zes

Haase en Middelkoop nemen het in de tweede ronde op tegen de winnaar van de partij tussen het Zweeds/Poolse duo Robert Lindstedt/Martcin Matkowski en het Franse tweetal Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut.

Middelkoop schreef tot nu toe zes toernooien in het dubbelspel op zijn naam. Hij pakte dit jaar aan de zijde van Haase titels in Pune en Sofia.

De Leerdammer ging zaterdag met zijn Tsjechische gelegenheidspartner Roman Jebavý onderuit in de finale van het toernooi in Lyon.