Richèl Hogenkamp komt maandag niet meer de baan op voor haar partij in de eerste ronde op Roland Garros tegen Maria Sharapova. De confrontatie is vanwege weersomstandigheden naar dinsdag verplaatst. De partij van Rafael Nadal is om die reden stilgelegd.

De partij tussen Hogenkamp en Sharapova zou aanvankelijk rond 20.00 uur worden gespeeld. De tweestrijd staat nu geprogrammeerd als tweede partij op dinsdag op Court Suzanne Lenglen.

Vanwege de regen werden maandag veel partijen gestaakt, waaronder de wedstrijd van Nadal. De titelverdediger won tegen de Italiaan Simone Bolelli de eerste twee sets, maar stond in de derde een break achter.

De 26-jarige Hogenkamp wist zich via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdschema. In de loting trof de huidige mondiale nummer 134 van de wereld het echter niet met een confrontatie tegen de voormalig nummer één van de wereld.

De kans is groot dat ze haar prestaties van vorig jaar niet kan evenaren. Toen wist Hogenkamp op het Franse gravel de tweede ronde te bereiken.

Bertens

Ook Kiki Bertens, de grootste Nederlandse troef, komt dinsdag in actie. Zij speelt in de openingsronde tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka.

Met Arantxa Rus sneuvelde zondag al de eerste Nederlandse in het hoofdschema. De 'lucky loser' was een maatje te klein voor Sloane Stephens, de nummer tien van de plaatsingslijst: 6-2 en 6-0. 

Bij de mannen leek Robin Haase zondag op weg naar een stunt tegen David Goffin, maar de als achtste geplaatste Belg trok na vijf sets alsnog aan het langste eind: 4-6, 4-6, 6-4, 6-1 en 6-0.