Novak Djokovic heeft zich maandag eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros. De Serviër was in de eerste ronde in drie sets te sterk voor de Braziliaan Rogerio Dutra Silva: 6-3, 6-4 en 6-4.

De 31-jarige Djokovic had slechts twee uur en vijf minuten nodig om zich te ontdoen van de drie jaar oudere Dutra Silva.

Djokovic neemt het woensdag in de tweede ronde op tegen de Spanjaard Jaume Munar. Die klopte oudegediende David Ferrer (36) in vijf sets: 3-6, 3-6, 7-6 (3), 7-6 (4) en 7-5.

De voormalig nummer één van de wereld won het tweede Grand Slam-toernooi van het jaar in 2016, maar geldt in deze editie niet als één van de topfavorieten voor de eindzege.

Djokovic werd het laatste jaar namelijk geplaagd door een elleboogblessure. Hij liet zich na zijn verrassende uitschakeling in de kwartfinales van de Australian Open begin dit jaar opereren aan die kwetsuur en keerde in maart terug op de baan.

De huidige mondiale nummer twintig kende een stroeve rentree, maar hij haalde vorige week wel de halve finales van het Masterstoernooi van Rome.

Wawrinka

Stan Wawrinka werd eerder op maandag gelijk in de eerste ronde uitgeschakeld op Roland Garros. De Zwitser verloor in vijf sets van de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez: 2-6, 6-3, 6-4, 6-7 (5) en 3-6.

De 33-jarige Wawrinka moest na liefst drie uur en 34 minuten op de baan te hebben gestaan de felicitaties overhandigen aan de één jaar oudere Guillermo Garcia-Lopez.

Wawrinka gaat door de nederlaag flink zakken op de wereldranglijst, aangezien hij het vorig jaar nog tot de finale schopte in Parijs.

De huidige mondiale nummer dertig wordt al geruime tijd geplaagd door blessures. Hij gaf in februari geblesseerd op bij het ATP-toernooi van Marseille, omdat hij daar opnieuw last kreeg van zijn knie, een kwetsuur die hem vorig jaar ook al lang aan de kant hield en dwong tot twee operaties.

Wawrinka maakte twee weken geleden in Rome zijn rentree maar ging daar ook al gelijk in de eerste ronde onderuit tegen de Amerikaan Steve Johnson.

Naast Djokovic en Garcia-Lopez bereikte Dominic Thiem de tweede ronde. De als zevende ingeschaalde Oostenrijker rekende in drie sets af met de Wit-Rus Ilja Ivasjka: 6-2, 6-4 en 6-1.