Robin Haase is zondag in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld. De Nederlander gaf in zijn partij tegen David Goffin een 2-0 voorsprong in sets uit handen.

Haase ging in vijf sets ten onder tegen Goffin: 6-4, 6-4, 4-6, 1-6 en 0-6. Na een kleine drie uur spelen besliste de nummer acht van de plaatsingslijst de partij op zijn eerste matchpoint.

Vorig jaar haalde de Hagenaar nog de tweede ronde op het gravel in Parijs. Daarin dolf hij het onderspit tegen de latere toernooiwinnaar Rafael Nadal.

Voor Haase is het de vierde keer op rij dat hij uitgeschakeld wordt in de eerste ronde van een Grand Slam-toernooi. Zowel op de Australian Open van dit jaar als op Wimbledon en de US Open van vorig jaar verloor hij zijn openingspartij.

Goffin staat in de tweede ronde tegenover de Fransman Corentin Moutet, die met een wildcard werd toegelaten tot het hoofdtoernooi van Roland Garros. Hij versloeg in de openingsronde het Kroatische servicekanon Ivo Karlovic: 7-6 (7), 6-2, 7-6 (5).

Setpunt

In de eerste set leverden Haase en Goffin meerdere malen hun servicegames in en verspeelde de mondiale nummer 44 op 5-3 een setpunt. Een game later sloeg hij wel toe.

In het tweede bedrijf nam Haase direct een break voorsprong. Goffin herstelde het evenwicht in de zevende game, maar door een break in de tiende game verloor hij alsnog de set.

De nummer negen van de wereld liet zich door de 2-0 achterstand in sets niet van de wijs brengen en kwam in de derde set, waarin Haase geïrriteerd raakte en in discussie ging met de umpire, meteen een break voor. Die gaf hij in het vervolg niet meer uit handen.

Donker

Haase wilde in het vierde bedrijf niet meer doorspelen omdat het volgens hem te donker was geworden. De umpire gaf echter geen gehoor aan het verzoek van de mondiale nummer 44.

De 31-jarige Haase kwam nog wel met 1-0 voor in die set, maar leverde vervolgens zes games op rij in. Bij het begin van de beslissende set onderging de Hagenaar tot ontsteltenis van het publiek een blessurebehandeling.

Desondanks speelde Haase wel verder, maar hij kon Goffin weinig partij meer bieden. De Belg gunde zijn opponent geen enkele game meer.