Kiki Bertens is er vrijdag niet in geslaagd de halve finales te bereiken van het WTA-toernooi van Neurenberg.

De titelverdediger ging op het gravel in drie sets onderuit tegen de Belgische Kirsten Flipkens: 5-7, 6-3 en 7-6 (3).

Bertens, nummer 18 van de wereldranglijst, was in Neurenberg twaalf wedstrijden op rij ongeslagen. Ze won in zowel 2016 als 2017 de titel bij het voorbereidingstoernooi op Roland Garros.

In de vorige ronde had de 26-jarige Bertens drie sets nodig tegen de Duitse Mona Barthel. Door aanhoudende regenval werd die wedstrijd meerdere keren uitgesteld en onderbroken.

De kwartfinale tegen de 32-jarige Belgische moest daardoor ook een dag later gespeeld worden en werd ook een keer (kort) onderbroken door regendruppels.

Tiebreak

Nadat Bertens de eerste set had gepakt kreeg Flipkens de overhand in de partij en ging de tweede set naar de mondiale nummer 69 uit Vlaanderen. 

Flipkens kwam in de derde set met 4-2 voor en leek op weg naar de zege, maar Bertens knokte zich vervolgens terug in de wedstrijd en sleepte er een tiebreak uit.

Daarin begon de Wateringse met een dubbele fout en werd het snel 4-0 voor Flipkens. Die achterstand kon Bertens niet meer goedmaken. Na ruim 2,5 uur benutte Flipkens haar eerste wedstrijdpunt.

Bertens kan zich na gaan voorbereiden op Roland Garros, waar ze volgende week in de eerste ronde tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka speelt.