Arantxa Rus en Richèl Hogenkamp hebben nog één overwinning nodig om het hoofdschema van Roland Garros te bereiken. Beide Nederlandse vrouwen wonnen hun partij in de tweede kwalificatieronde van het Grand Slam-toernooi. Bibiane Schoofs redde het niet.

Rus versloeg de Oostenrijkse Julia Grabher in twee sets: 6-3 en 6-3. In de laatste kwalificatieronde neemt ze het op tegen de winnares van de partij tussen de Italiaanse Deborah Chiesa. Die partij staat vrijdag op het programma.

Hogenkamp was in te sterk voor Ons Jabeur. Ze had drie sets nodig om met de Tunesische af te rekenen: 7-6 (7), 6-2 en 7-5. Ze treft nu Bianca Andreescu uit Canada.

Schoofs ging in twee sets onderuit tegen de Duitse Tamara Korpatsch: 6-4 en 7-6 (5). Hoewel ze niet veel onderdeed voor haar tegenstander en zelfs meer 'winners' sloeg, maakte de nummer 179 van de wereld te veel fouten.

Bertens

Vooralsnog is Kiki Bertens de enige Nederlandse vrouw die meedoet aan Roland Garros. De nummer achttien van de wereld kent een uitstekende voorbereiding op het Grand Slam-toernooi waarop ze twee jaar geleden de halve eindstrijd haalde.

Bertens reikte onlangs knap tot de finale van het graveltoernooi in Madrid en speelt momenteel in Neurenberg. Haar partij in de tweede ronde tegen de Duitse Mona Barthel had woensdag eigenlijk al gespeeld moeten worden, maar regen gooit tot dusver roet in het eten.

Bij de mannen is Robin Haase zeker van deelname aan Roland Garros. De Hagenaar kwam in Parijs nooit voorbij de tweede ronde. Het tweede Grand Slam-toernooi van het jaar begint zondag.